Massages

Hot Stone Massage

De Hot Stone Massage is een van de populairste massage, zowel bij mannen als vrouwen. De diepe thermische werking geeft een groot gevoel van welzijn en werkt verkwikkend voor lijf en ziel. De stenen die voor Hot Stone massage gebruikt worden zijn over het afgeronde lava- of basaltstenen. Dit is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente van hoge dichtheid en houden daarom de warmte goed vast. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden,wat de massage effectiever maakt. En Hot Stone massage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Ontspanningsmassage

Voel je jezelf uitgeblust of vermoeid, last van verkrampte en pijnlijke spieren, dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door het langzame karakter van strijken, kneden en schudden. Daarnaast is de dosering en variatie van de handgrepen mede bepalend.
We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte spieren en mentale overprikkelen. Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn.
Wat doet een ontspanningsmassage met je?
Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd. Ook helpt een massage lichaam en geest beter tot rust te brengen, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden. Het is een cadeautje voor jezelf om je vitaliteit te behouden of te hervinden.

Sportmassage

Bij de term “sportmassage” zou men kunnen denken dat deze vorm van massage enkel bestemd is voor sporters. Maar dit is zeker niet het geval. Wij bewegen vaak te veel ineens, te intensief of op een verkeerde manier tijdens het recreatief sporten, maar bijvoorbeeld bij het verrichten van lichamelijke werkzaamheden in het huishouden of in de tuin.
Dit kan spierpijn en blessures als resultaat hebben. Na afloop van de inspanningen kunnen afbraakproducten van de spierstofwisseling zoals vocht en melkzuur zich als afvalstoffen in de spieren ophopen.
Wanneer het lichaam hier niet voldoende van herstelt, kan overbelasting het gevolg zijn. Sportmassage bevordert de doorbloeding en versnelt de afvoer van afvalstoffen waardoor spierpijn (zo veel mogelijk) kan worden voorkomen. Hierdoor wordt de hersteltijd van het lichaam verkort. Door sportmassage blijft het lichaam gezond, presteert het beter en de kans op blessure neemt aanzienlijk af.