Endermologie

De methode bestaat al sinds de jaren ‘80 toen de Franse ingenieur Louis Paul Guitay een apparaat ontwikkelde om verkleefde brandwonden van zijn dochter te kunnen behandelen instrument. Daarbij werd ontdekt dat ook vetophopingen verdwenen, de huid gladder en steviger werd en onregelmatigheden minder zichtbaar werden.

Deze behandeling is niet chirurgisch, volkomen ongevaarlijk en praktisch voor iedereen (bij bepaald medicijngebruik wordt niet behandeld).

Met een behandelkop wordt de huid via zuiging omhoog getild, op- en afgerold en hierdoor worden weefselblokkades opgeheven die ten grondslag liggen aan bijvoorbeeld cellulitis en vetophoping. Deze manier van masseren zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en onderliggende bindweefsels. De bloed- en lymfecirculatie wordt extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook de vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt hierdoor verhoogd met als gevolg een huid die soepeler, steviger, gladder … en gezonder wordt!

 

Toepassingen:

Oorspronkelijk werd deze methode toegepast voor cellulitis, die nagenoeg bij alle vrouwen, jong en oud, voorkomt. Inmiddels is de techniek en de apparatuur zo geavanceerd dat deze niet alleen bij cellulitis wordt gebruikt, maar ook bij:

– geringe vetophopingen

– contourverbeteringen

– huidveroudering (versteviging)

– littekens

– reumatische klachten

– vocht vasthouden in de benen (“zware” benen)

– zwangerschapsstrepen (striae)

voor na